Nyhedsbrev - september 2019

Hegnsholdet: Henrik, Bjarne, Børge, Svend, Jesper, Johnny og Jørn

Usserød Ådals Kogræsserforening

Nyhedsbrev September 2019

Sommeren på hæld
Sommeren går på hæld og tiden nærmer sig, hvor vi skal sige farvel til vores søde og velopdragne kvier. Der har været masser af græs (måske for meget), men godt, at vi ikke har skullet sætte vores lid til Lagkagehuset, som desværre har svigtet os i år. Men nogle æbler har de da fået som supplement til græsset, og nu er slutfodringen i gang. Det er Svend og Børge, der sørger for det. Kvierne skal jo vænnes til at komme ind i fangfolden.

Det grønne guld
Det grønne guld har slået med leerne også gennem sommeren, men har været ramt af både mande- og kvindefald. Vi håber på fornyet energi til næste år.


Sommerfest
Igen i år lagde Børge og Pia hus og have til en dejlig sommerfest søndag den 18. august.
En stor tak til jer.


Hegnsholdet
Her er de så, de tapre (og svedige) medlemmer af hegnsholdet, som igennem sæsonen har gjort et kæmpe arbejde for at holde hegnene fri for bevoksning, så strømmen kan løbe uforstyrret, og kvierne kan holde sig inde på marken. En stor tak til dem


Afhentning af kød
Bemærk at datoen for afhentning af kød er ændret fra d. 22. til mandag den 21. oktober. Det er igen Kødsnedkeren, Farvergårdsvej 14, 3210 Vejby, der står for udskæringen. Det var godt sidste år, det bliver det igen i år.
Det er en god idé, at aftale med andre om afhentning. Vi sender en mail om tidspunktet for afhentningen af kødet et par dage før.


Generalforsamling
Næste års generalforsamling er fastlagt til den 6. februar 2020. Som sædvanlig vil vi starte med fællesspisning kl. 18.


Kalender
8. oktober Slagtning
21. oktober Afhentning af kød!! Bemærk ny dato


Generalforsamling
torsdag den 6. februar 2020 Selmersbo

/Bestyrelsen
www.kograesser.123hjemmeside.dk

 ——————————————————————————————————————————————————————

Opskrift fra Else Jonsson
Det er jo tid til at få tømt fryseren for de sidste pakker med kød fra sidste år.
Her er en god og brugbar opskrift.

Pulled Beef 6 – 8 pers.

Ca. 2 kg oksekød minus ben
Bov, tykkam evt osso buco kan bruges
Rub:
2 spsk. salt
3 spsk. farin
3 spsk. Paprika
1 spsk. Cayennepeber 1 tsk. Sennepspulver 1 tsk. Peber
1 tsk. Spidskommen Lidt chiliflager


Bland alle tørre ingredienser, og masser det godt ind i kødet, som trækker natten over i køleskab.
Næste morgen lægges lidt grove grøntsagstern i bund af en stegeso eller gryde, der kan gå i ovn.
Bland med en dåse koncentreret tomatpuré. Det krydrede kød ovenpå, låg på
og ind i ovnen på 110 grader.
10 – 12 timer efter er kødet fuldstændig mørt og kan trækkes fra hinanden med to gafler.
Der er samlet en del kraftig væske i bunden – lad det blive, og lad det findelte kød opsuge noget af væsken.

Serveres i burgerboller med fx lidt syltet rødløg og coleslaw.